Распрацаваны французскім лекарам-дыетолагам Мішэлем Монтиньяком метад харчавання з'яўляецца найбольш рацыянальным і правільным спосабам збавення ад непатрэбных кілаграмаў. Да таго ж, дадзены спосаб харчавання з часам становіцца звыклым здаровым ладам жыцця, дзякуючы чаму вага можа ўтрымлівацца на дасягнутым узроўні вельмі доўгі час, а часам і на працягу ўсёй далейшай жыцця.
Харчаванне па Монтиньяку складаецца з двух фаз. Першая заключаецца ў зніжэнні вагі да неабходнага і ачышчэнні арганізма ад таксінаў і дзындраў, а другая ўтрымлівае дасягнуты вынік. Як жа працуе дадзеная праграма?
Усім вядома, што ўсе нашы прадукты складаюцца з бялкоў, вугляводаў, тлушчаў і баластных рэчываў (абалоніна, харчовыя валокны і г.д.) і ўсе яны маюць самыя розныя гликемические індэксы. Дык вось, сілкаванне па Монтиньку прадугледжвае ўжыванне ў ежу прадуктаў з невысокім гликемическим індэксам.
Першая фаза цалкам выключае з рацыёну «дрэнныя» прадукты з гликемическим індэксам 50 і вышэй. Такія абмежаванні пазітыўна ўплываюць на зніжэнне вагі. Акрамя таго, спалучэнню прадуктаў таксама трэба надаваць увагу: ні ў якім разе нельга сумяшчаць несочетаемого паміж сабой з пункту гледжання Монтиньяка прадукты, а менавіта тлушчы і вугляводы. Толькі толькі бялкова-ліпіднай і бялкова-вугляводнае спалучэнне можа быць карысна для здароўя. Да таго ж, паміж такімі разнастайнымі прыёмамі ежы па часе павінна праходзіць не менш 3-х гадзін.
Другая фаза дапускае нязначнае ўжыванне «дрэнных» прадуктаў. Але іх лепш спалучаць з баластнымі рэчывамі (абалонінай).
Бываюць сітуацыі, калі злучэнне тлушчаў і вугляводаў проста непазбежна. У такім выпадку варта на пару дзён вярнуцца да першай фазе, тады вага прыйдзе ў норму.
Харчаванне па Монтиньяку (другая фаза) - аптымальны варыянт падтрымання выдатнай формы на працягу ўсяго жыцця. Яго галоўным плюсам з'яўляецца тое, што арганізм не падвяргаецца стрэсам, як бывае пры выкананні большасці дыет, а наадварот, выпрацоўвае навыкі правільнага здаровага харчавання.