Пераважная большасць дыет мяркуе галаданне. Аднак гэта палка аб двух канцах. Пры залішнім стараннасці можна займець сур'ёзныя праблемы са страўнікам і кішачнікам. Да таго ж арганізм пазбаўляецца неабходнай яму энергіі, што суправаджаецца запаволеннем абмену рэчываў, дэпрэсіяй, млявасцю, зніжэннем мазгавой дзейнасці. З'яўленне цытрынавай дыеты парадавала і ўзбадзёрыцца шматлікіх прыхільнікаў стройных постацяў і добрага самаадчування. Бо яна не заклікае да сур'ёзных абмежаванняў у ежы, яе асноўныя рэкамендацыі складаюцца ў забеспячэнні нармальнага харчавання, г.зн. ня аб'ядацца, але і не спажываць толькі аўсянку на вадзе ...
Галоўны прадукт у цытрынавай дыеце, як не цяжка здагадацца, - цытрына. Прычым, увесь - скурка, сок і мякаць. Дыета вельмі даступная і лёгкая, неабходна выконваць ўсяго некалькі правілаў.
Кожную раніцу нашча трэба піць цытрынавы сок, разведзены 1:1 гарачай вадой (не кіпенем). За адсутнасцю сокавыціскалкі можна расцерці ў гарачай вадзе некалькі дзелек цытрыны.
Сутачны прыём садавіны варта падзяліць на 4-5 прыёмаў. Адзін прыём - гэта не абавязкова цэлая порцыя салаты, можна абмежавацца адным яблыкам або парай бананаў. Кожны вызначае для сябе сам як аб'ём, так і набор садавіны. З найбольш салодкімі з іх трэба з'есці 02/03 дзелькі цытрыны. Разам з садавінай распрацоўнікі цытрынавай дыеты раяць з'ядаць некалькі арэшкаў - вавёркі «саб'юць» ўзровень цукру, які змяшчаецца ў садавіне, да аптымальных паказчыкаў.
У супы і салаты трэба абавязкова дадаваць працёртую лупіну цытрыны. Пры падрыхтоўцы мяса і рыбы варта апырскваць іх цытрынавым сокам.
Адзінае, што рэкамендуецца абмежаваць пры цытрынавай дыеце, гэта цукар. Трэба мець на ўвазе, што ў пэўных колькасцях ён змяшчаецца ў бульбе, белым рысе, кукурузе, белым хлебе і іншых несалодкі на смак прадуктах. Можна не выключаць іх са свайго рацыёну, а проста ўжываць не вельмі часта.
Нельга адмаўляцца ад тлушчаў. Асабліва паказаны пры цытрынавай дыеце прадукты з высокім утрыманнем тлустых кіслот Амега 3 і Амега 6. Як вядома, гэта тоўстая рыба і арэхі. У той жа час варта пазбягаць ўжывання чырвонага мяса і здобных вырабаў.
Ідэальны варыянт - значыць пры цытрынавай дыеце выключна свежыя прадукты, адмовіўшыся ад кансерваў і паўфабрыкатаў. Але калі гэта бянтэжыць тых, чые даходы не гэтак высокія, каб дазволіць сабе такую раскошу, то з усіх «баначнае» кансерваваных прадуктаў можна выбраць самыя бясшкодныя. Напрыклад, сачавіцу або фасолю.
Важна! - Ёсць рэгулярна, праз 3-4 гадзіны, гэта значыць, перапынкі паміж прыёмамі ежы павінны быць аднолькавымі. Ежу абавязкова перажоўваць старанна і павольна. Так страўнікава-кішачны тракт будзе мець магчымасць працаваць раўнамерна, рытмічна і спакойна. Па заканчэнні трапезы пры адчуванні лёгкага голаду варта патрываць 15-20 хвілін - за гэты час мозг паспее канчаткова перапрацаваць інфармацыю аб якая паступіла ежы і адправіць арганізму сігнал аб поўнай сытасці. Калі пачуццё голаду ўсё яшчэ будзе трывожыць, можна выпіць вады з некалькімі кроплямі цытрынавага соку.
Цытрынавая дыета, акрамя эфектыўнага спосабу пахудання, з'яўляецца цудоўным сродкам ачысткі арганізма ад дзындраў і таксінаў. Толькі неабходна памятаць, што гэтая дыета проціпаказаная людзям з падвышанай кіслотнасцю.