Для многіх людзей у апошні час вельмі актуальнай з'яўляецца праблема залішняй вагі. Прычын гэтаму дастаткова: гэта і маларухомы лад жыцця, і генетычныя асаблівасці арганізма. Але самай галоўнай прычынай, несумненна, з'яўляецца няправільная культура харчавання. Сталыя «перакусы» на хаду, бескантрольнае запаўненне страўніка ўвечары ля тэлевізара, стрэс ад якога ні куды, не дзецца і які таксама прыходзіцца "заядаць". Усё гэта не фарбуе фігуру. З дакучлівым жаданнем перакусіць, бывае вельмі цяжка даць рады. І тут на дапамогу прыходзіць народная медыцына - рэцэпты нашых бабуль. У прыродзе існуе вялікая колькасць траў, якія зніжаюць апетыт.
Самыя распаўсюджаныя расліны, якія дапамагаюць нам ўтаймаваць пастаяннае жаданне што-небудзь перакусіць, гэта добра ўсім знаёмыя кукуруза і звычайны лён.
Кукурузныя лычыкі ўтвараюцца ў верхняй частцы кукурузнага пачатка падчас яго паспявання і на першы погляд нагадваюць валасы. Ўтрымоўваюць вялікую колькасць тлустых алеяў, вітамінаў і іншых карысных рэчываў. Анорексический эфект абумоўлены ахінальным уласцівасцю кукурузы.
Для падрыхтоўкі адвара неабходна 03/04 сталовых лыжкі здробненых кукурузных лычыкаў заліць 500 мл. стромкага кіпеню і настойваць на працягу 2-3 гадзін, пасля чаго працадзіць, а пакінуты на дне асадак адціснуць. Прымаць гэты сродак неабходна па паўшклянкі прыкладна за паўгадзіны да прыёму ежы на працягу 10-15 дзён, пасля чаго зрабіць пяцідзённы перапынак. Акрамя зніжэння апетыту адвар валодае мочегонным і жэлчэгонным дзеяннем, таму пры захворваннях нырак і печані абавязкова пракансультуйцеся з урачом.
Не менш дзейсным сродкам з'яўляюцца насенне лёну. Рэцэпт просты: 1 шклянка кіпеню, адна сталовая лыжка ільнянога насення. Заліць у тэрмас і пакінуць на ноч. Схема прыёму ідэнтычная папярэдняй: за 30 хвілін да ежы па 100 грам адвара.
Вядома, нельга абыйсці ўвагай і разнастайныя зборы, комплекснае ўздзеянне якіх дазваляе ўзмацняць эфект. Вось вельмі добры збор, які дазваляе не толькі знізіць апетыт, але і палепшыць абмен рэчываў, а таксама наладзіць працу страўнікава-кішачнага гасцінца.
У роўных частках змяшайце кветкі сухацвета пясчанага, плады глогу, насенне кропу звычайнага, шыпшынніка плён, карані дзьмухаўца, кукурузныя лычыкі, траву крываўніка і кару крушыны. Адну сталовую лыжку атрыманай сумесі заліць 250 мл. кіпеню і настойваць на працягу двух гадзін папярэдне ахінуўшы коўдрай. Прымаць 4 разу ўсунь за 30 хвілін да ежы па паўшклянкі.